Tarkkonen.com

Nämä sivut välittävät tietoa tehdyistä sukututkimuksista

Toimimattomat lähdelinkit

 

Tarkkonen.com ja Sukuselailu sisältävät paljon linkkejä alkuperäisiin lähteisiin kuten mm. digitoituihin kirkonkirjoihin. Digitointia ovat tehneet Kansalliarkisto/Arkistolaitos ja Suomen Sukuhistoriallinen yhdistys (SSHY).

Digihakemisto on puolestaan hakemistokokoelma, mikä on tehty helpottamaan aineiston löytämisessä Kansallisarkiston kuvakannasta (Astia-palvelu).

 

Valitettavasti ajan saatossa linkit saattavat lakata toimimasta kokonaan tai avata väärän sivun.

Huom! Tarkista aina, että linkin edessä oleva lähdetieto (esim. Jaakkiman rippikirja 1826-1835/I,s.1 (IAa13)) ja linkin avaaman alkuperäisen sivun otsikko ovat varmasti samat. Sivunumero löytyy yleensä kuvasivun oikeasta tai vasemmasta yläkulmasta.

Jos "Viitattu: PVM" on vuosi 2024 tai myöhemmin, on viite oikein.

 

 

Syitä linkkien toimimattomuuteen on pääasiassa kolme:

1. Linkin kohteen sijaintia on muutettu. Tätä tapahtuu varsin paljon Kansallisarkiston aineistossa, jota digitoidaan uudelleen.

TOIMINTAOHJE: Linkin edessä oleva tieto kirjasta ja sivusta (esim. Jaakkiman rippikirja 1826-1835/I,s.1 (IAa13)) on aina oikein. Etsi kyseinen rippikirja ja sivu manuaalisesti Digihakemistosta (ohje alla) tai Kansallisarkiston aineistosta.

Ohje-esimerkki Jaakkiman kirkonkirjojen etsimiseksi Digihakemistosta:

- Avaa Digihakemisto, avaa Pikahaun alta "Seurakunnat", selaa ja avaa "Jaakkiman seurakunnan arkisto", avaa "Väestörekisteriarkisto", avaa "Pääkirjat" ja sitten avaa "Rippikirjat". Etsi sieltä oikea rippikirja (= vuodet / "IAaxx") ja avaa se. Etsi oikea SIVU ja avaa. Tarkista vielä sivunumero kuvasta.

2. SSHY sivuilla ei juuri osoitteita muuteta, mutta osa aineistosta edellyttää jäsenyyttä.

TOIMINTAOHJE: Liity SSHY'n jäseneksi

3. Sukuselailun tekniikka ei tue "ikkunointia"

Lisäksi Sukuselailussa voi tulla linkin osalta virheilmoitus, ettei sivua voida avata. Tämä johtuu Sukuselailun tekniikasta. Tämä korjautuu kun klikkaa linkkiä hiiren OIKEALLA painikkeella ja valitsee "Avaa uudessa ikkunassa".